Zomerklaar Maken

De temperatuur loopt op en de zwemkriebels beginnen weer te komen. Tijd om uw zwembad zomerklaar te maken. Allereerst kijkt u of het water vervuild is geraakt tijdens de winter. Is dit het geval pomp dan uw zwembad gedeeltelijk leeg. U kunt hiervoor een dompelpomp gebruiken. Met lauw water en een borstel verwijdert u vuil en afzetting. Grof vuil kunt u het beste van de bodem zuigen met een speciale robot zwembadzuiger. Een eventuele vetrand op de liner neemt u weg met een speciale linerreiniger. Is uw zwembad helemaal schoon dan kunt u het  nodig (bij)vullen met leidingwater. Vervolgens maakt u uw zandfilter installatie klaar voor gebruik. De zandfilter installatie laat u continue lopen totdat het zwembad water weer helder is. U controleert leidingen, ontluchters en u draait de aftapkraan weer dicht. Dan neemt u de zwembadverwarming weer in bedrijf. Reinig uw winter afdekzeil en laat het vervolgens goed drogen alvorens u het opbergt.

Nu is het tijd om het zwembad water te controleren en indien nodig te behandelen. Hiervoor hebben we speciale testsets beschikbaar waarmee u snel inzicht heeft in de verschillende waarden. Indien nodig dan dient u zout of andere producten toe te voegen om te beschikken over een goede kwaliteit zwemwater. Indien alle waardes op het juiste niveau zijn is het water zwemklaar. Het wachten is op de zon die de solarcollectoren of de warmtepomp gaat helpen het water een aangename temperatuur te geven (tussen de 25 en 27 graden).

Heeft u nog vragen over het zomerklaar maken van uw tuinzwembad neem dan contact met ons op via

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonische +31(0) - 181 414 510

Het is ook mogelijk uw zwembad door ons zomerklaar te laten maken informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wellness World bv,

Prinsenweg 7a,  

3237 LN Vierpolders

Gerealiseerde Projecten

.