Polyester Zwembaden

 DE WAARHEID OVER DE ZWEMBADEN VAN POLYESTER

Polyester zwembaden zijn in een korte bouwtijd te realiseren. Omdat deze in mallen geproduceerd worden, kunnen die elegante ronde vormen hebben, vertonen geen zichtbare verbindingen of lasbindingen, kunnen voorzien worden van geintegreerde trap met antiglijlaag, van relaxatiebanken en andere voorzieningen. de monoblok kuip wordt kant en klaar bij u in de tuin afgeleverd.

Toen de bedrijven in West Europa grote problemen kregen met reclamaties, zijn de producenten van de zwembaden van polyester zich gaan bezighouden met het onderzoek en ontwikkeling daarvan. Uit dit onderzoek en de ontwikkeling zijn materialen ontstaan, die dankzij de kwaliteit de lange levensduur en zichtbare eigenschappen van de zwembaden kunnen garanderen. Het is echter strikt noodzakelijk om de technologische procedures die de producenten aangeven voor verwerking van dit materiaal exact na te leven. Het beste en meest volmaakte materiaal kan in geval van slechte verwerking niet de door de producent gedeclareerde langdurige eigenschappen hebben.

Voor de finale klant is het heel moeilijk om te herkennen of de producent correct handelt of hij wilt alleen produkt van mindere kwaliteit verkopen.

VOOR HET BEOORDELEN VAN DE CORRECTHEID VAN DE PRODUCENTEN EN

LEVERANCIERS VAN DE ZWEMBADEN VAN LAMINAAR GEVEN WIJ U DE NAVOLGENDE HANDLEIDING:

 • de garantie voor de oppervlaktebewerking en oppervlaktegebreken zou minstens drie jaar moeten zijn
 • in de garantie moet speciaal vermeld worden de garantie voor osmose. Dat is een gebrek dat betekent het vertonen van blaasjes op de oppervlakte van de zwembad, die steeds groter worden tot dat ze barsten
 • als U de producent of de leverancier van de zwembaden vraagt naar de osmose, zou hij in staat moeten zijn uit te leggen wat de osmose is. De osmose ontstaat onder invloed van microbubbels van de lucht, die door de foutieve technologie van het aanbrengen komen in de zichtbare laag van de gelcoating. De oppervlaktelaag van de gelcoating laat gedeeltelijk het water door en als deze bij de microbubbel komt, krijgt die reactie met de chemicalieën, die zich binnen bevinden, en op grond van de chemische wetmatigheden otstaat osmotische druk, die in het begin maar een klein blaasje vormt, dat steeds groter wordt tot dat het gaat barsten.
 • in de technologische procedure zou ook het verharden in de warmtekamer moeten zijn opgenomen
 • tussen de zichtbare laag aan de oppervlakte die gevormd wordt door de zgn. gelcoating, moet een laag van vinylesterhars zijn, die werkt als bescherming tegen het inkomen van water in het skellet van de zwembad, dat gemaakt is van de glasvezeltextiel en van polyesterhars, anders zou dit leiden tot de destructie en uiteenvallen van het skellet van de zwembad
 • de eerste zichtbare laag dient door spuiten te worden aangebracht
 • de tweede laag zou de laag van vinylesterhars zelf of de eerste laag van de glasvezeltextiel met vinylesterhars moeten zijn

WANNEER DE GENOEMDE VOORWAARDEN NIET COMPLEET WORDEN NAGELEEFD, KAN ER GEEN ZEKERHEID BESTAAN OVER DE LANGDURIGE KWALITEIT VAN HET ZWEMBAD VAN POLYESTER.

Om de bovengenoemde redenen heeft onze firma besloten:

 • de garantie te verlenen voor de oppervlaktebewerking met de duur van drie jaar vanaf de dag van de productie. De garantie heeft betrekking op alle gebreken aan de oppervlaktebewerking, plotselinge en grote wijzigingen van de kleurentint, het loskomen van de oppervlaktelaag
 • Ieder zwembad zal worden getest op de mogelijke vertoning van osmose, wat door middel van protocol over de uitgevoerde test zal worden aangetoond.
 • De maximale temperatuur van het zwembad water is 32 graden celcius.
 • verkeerd gebruik van chemicaliën kan ertoe leiden dat de garantie vervalt.
 • te hoge waarden van chemicaliën kan ertoe leiden dat de garantie vervalt.

Gerealiseerde Projecten

.